Hogere draagkracht van de kiezelverharding

Grote keuze grindmatten en grindroosters

Scherpe prijzen & vlotte levering door geheel België

Grindmatten versterken de grindverharding.
Toe te passen voor oprit, tuinpad, parking of terras.
Levering door geheel België


Grindmatten ECCO Products 30mm 

Deze matten zijn van Belgisch fabrikaat, de Mercedes onder de grindmatten. Geschikt voor parking, tuin en wandelpad. Voorzien van worteldoek van 50gr/m2 en door hun afmetingen van 1200x800x30mm gemakkelijk aan te leggen. Gevuld met kiezel geschikt voor personenauto's en lichte bedrijfswagens. Veel gebruikte keuze door hoveniers.

 1. Grindmat ECCO Gravel 30mm zwart
  € 12,75

  Prijzen zijn per stuk

  Prijzen incl. BTW

 2. Grindmat ECCO Gravel 30mm wit
  € 12,95

  Prijzen zijn per stuk

  Prijzen incl. BTW

Grindmatten EM 30mm 

Deze matten combineren bij uitstek de eigenschappen kwaliteit en voordelig. Geschikt voor tuin, licht belaste parking en wandelpad. Voorzien van worteldoek van 40gr/m2 en door hun afmetingen van 1200x800x30mm gemakkelijk aan te leggen. Gevuld met kiezel geschikt voor personenauto's. Veel gebruikte keuze door hoveniers.

Grindmatten EM 40mm

Deze grindmatten zijn van Nederlands fabrikaat en zijn geschikt voor de tuin, oprit of de parking. Voorzien van een worteldoek van 70gr/m2.
Afmetingen zijn 1200x800x40mm. Gevuld met kiezel belastbaar tot 400 ton/m2.

Grindplaten SP

Deze grindplaten zijn van Nederlands fabrikaat en zijn geschikt voor de tuin, oprit of de parking. Hoogte 40mm. Onderling te koppelen, waardoor een sterke plaatwerking ontstaat.
Afmetingen zijn 500x500x40mm. Gevuld belastbaar tot 450 ton/m2.

 1. Grindplaat SP, koppelbaar
  € 12,50

  Prijzen zijn per m2

  Prijzen incl. BTW

Grindplaten GS

Deze grindplaten zijn van Nederlands fabrikaat en zijn geschikt voor de oprit of de parking. Hoogte 35mm. Onderling te koppelen, waardoor een sterke plaatwerking ontstaat.
Afmetingen zijn 800x600x35mm. Gevuld belastbaar tot 500 ton/m2.

 1. Grindplaat GS zwart, koppelbaar
  € 14,95

  Prijzen zijn per m2

  Prijzen incl. BTW

 2. Grindplaat GS wit, koppelbaar
  € 15,90

  Prijzen zijn per m2

  Prijzen incl. BTW

Wanneer grindmatten toepassen

Grindmatten worden ook wel grindplaten, grindroosters, splitplaten, honingraatplaten genoemd. Vele benamingen voor hetzelfde product. Grindmatten worden toegepast om de kiezelverharding te versterken. U zorgt voor een gemakkelijk beloopbaar en goed berijdbare grindverharding. De kiezel blijft in de grindmat op zijn plaats liggen en vormt hierdoor een stevig skelet; de steentjes kunnen niet meer verschuiven. Er zal geen spoorvorming van banden meer optreden en de verharding hoeft minder vaak onderhouden te worden. Denk hierbij aan minder onkruid wieden en minder harken.

Grindmatten op de oprit

Grindmatten zijn bij uitstek geschikt om te worden toegepast op de oprit. Een oprit wordt zwaar belast doordat er auto's overheen rijden, hierdoor is een zware funderingsconstructie benodigd. Indien u hierop rechtstreeks het grind zou aanbrengen wordt dit door de banden van de voertuigen weggedrukt en ontstaat er spoorvorming.

Bij het gebruik van grindmatten wordt de kiezel vastgehouden en zal niet verplaatsen. Voertuigen en fietsers rijden over een sterk en effen oppervlak waarin ze niet wegzakken.

Grindmatten op een tuinpad

Een tuinpad is een licht belaste oppervlak, welke vaak wordt uitgevoerd met een verharding van grind. Grindmatten kunnen hier van grote toegevoegde waarde zijn: het grind wordt opgesloten in de matten waardoor het niet meer wegrolt. Hierdoor kunt u ook aan de zijkant van het pad gaan staan zonder het grind weg te drukken. Ook zult u geen voetafdrukken in het grind maken, dit loopt veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat harken niet benodigd is. Een strak uiterlijk is gegarandeerd!

Grindmatten leggen

Grindmatten kunt u gemakkelijk zelf leggen. Onderstaand vindt u hiervoor een stappenplan:

Tuinpad of wandelpad

Hiervoor gebruikt u het best 10-20cm fundament bestaande uit zand of gebroken steenpuin. Let erop dat u het zand of de steenpuin goed verdicht. Indien u een fijne gradatie steenpuin toepast kunt u dit mooi glad afwerken en is een uitvullaag van zand niet benodigd.
Hierover plaatst u eventueel een worteldoek (of u kiest voor een grindmat welke al is voorzien van een worteldoek) en daarop worden de grindmatten geplaatst.
Vul de matten met kiezel, tot 2cm boven de mat, hierdoor is de grindmat niet meer zichtbaar.

Oprit

Hierbij voorziet u in 15-25cm fundament bestaande uit gebroken steenpuin. Let u erop deze laag goed te verdichten. Als egalisatielaag voor het vlak kunnen leggen van de grindmatten past u vervolgens het best zand of fijne gebroken steenpuin toe in een dikte van 5cm. Plaats deze onder ligt afschot van ca 2cm/m1, hierdoor zal het water van de fundatielaag aflopen en ontstaan er geen plassen.
Hierover plaatst u een worteldoek en daarop worden de grindmatten geplaatst.
Vul de matten met kiezel, tot 2cm boven de mat, hierdoor is de mat niet meer zichtbaar.

Parking

Dit vraagt om een stevig fundament van bij voorkeur minimaal 25cm gebroken steenpuin. Als egalisatielaag past u vervolgens het best zand of fijne gebroken steenpuin toe in een dikte van 5cm. Plaats deze onder ligt afschot van ca 2cm/m1, hierdoor zal het water van de fundatielaag aflopen en ontstaan er geen plassen.
Hierover plaatst u een worteldoek en daarop worden de grindmatten geplaatst.
Vul de matten met kiezel, tot 2cm boven de mat.

Hoeveel grindmatten benodigd

Sommige grindmatten kennen andere afmetingen dan andere, hierdoor kan het lastig zijn de juiste hoeveelheid te bepalen.
Dit is echter niet relevant; u besteld bij ons de benodigde vierkante meters (m2), wij maken de omrekening naar het aantal matten wat hiervoor benodigd is en u krijgt de juiste hoeveelheid thuis geleverd.
Het aantal vierkante meters is te bepalen door de lengte x de breedte te berekenen.

Kunststof grindmatten

Wij verkopen alleen kunststof grindmatten. Deze zijn vervaardigd uit gerecycled kunststof, of bij enkele typen voor een klein percentage met zogenaamd 'virgin' materiaal.
De grindmatten bestaan uit een PP (polypropyleen) of HDPE (High Density Polyethyleen) kunststof. Voor beide valt wat te zeggen: grindmatten van PP zijn wat flexibeler en kunnen hierdoor enige vervorming opnemen alvorens te breken. Grindmatten van HDPE hebben een hogere dichtheid en voelen hierdoor sterker.
Onze ervaring is dat het niet uitmaakt uit welk materiaal de grindmat is gemaakt, wij verkopen kwaliteitsproducten vervaardigd in Europa en hebben in meer als 10 jaar met beide soorten nog nooit problemen gekend.